Stuteri Lönnshults Dagbok

2012

22 December 2012 - God Jul och Gott Nytt År!


God Jul och Gott Nytt År alla vänner! =)

 

Hoppas ni får ett jätte härligt och bra nytt år 2013!! =)

 

En års sammanfattning kommer snart! =)

 

// Jossan

12 December 2012 - Doris


Jag har äntligen bestämt vilken hane som Doris ska paras med, en jätte fin långhårs Chihuahua hane! Han är ung och har redan jätte fina meriter och stamtavla! Jag tycker han är helt oroligt fin och söt så det känns hur bra som helst!! Doris uppfödare tipsade om honom och jag är så glad för det!! Äntligen har jag hittat en hane som jag verkligen känner för!!

 

Nu hoppas jag verkligen att allt kommer gå bra, Doris kommer paras vid nästa löp som borde bli i Februari!! Om det tar sig så kommer jag vara nervös ända tills dom eller den är ute! Är så rädd att det ska hända lilla Dossan något vid valpningen :( !! Får väl bo i en husvagn utanför veterinären när det börjar bli dags haha ;) !!

 

// Jossan

12 December 2012 - Chanel har varit på unghundsutställning


Nu har veckorna sprungit iväg igen!! vintern har verkligen gjort entré! Hästarna mår i allafall bra, ungstona och Clivia går i våran nya lösdrift, den blev jättefin :) och dom verkar trivas i den. Leandro, Unni och ston med föl är i stallet på nätterna och unghingstarna är i lösdriften som vi har inne. Ska försöka ta lite vinterkort någon dag på alla djuren. Fölen har jätteroligt med varandra och Chanel älskar att busa med dom!!

 

Chanel och jag var på valp och unghundsutställning i Mjölby, det var östergötlands kennelklubb som anordnade och det var ca 260 hundar i Mjölby ridhus. Chanel skötte sig jättebra, hon blev BIR valp, fick HP och blev senare BIG-4!! jätteroligt!! hon fick jättefin Kritik: Goda rektangulära proportioner, välformat huvud med feminint uttryck, korrekt saxbett, välfyllt nosparti, korrekt medellång hals, stark bred rygg, breda lår! Utmärkt kors, passande benstomme, mycket bra päls, rör sig med driv från sidan, mycket trevligt temperament! Matte var så stolt:)

 

Annars längtar man efter våren, men snö och några minusgrader är okej över jul och nyår åtminstone, men inte för kallt, hatar när vattenhinkarna fryser!! Nästa år ska vi köpa en thermobar, verkar superbra:)

 

Vi har inte ultraljudat några ston så vi får se om det blir några bäbisar nästa år, spännande!!! Tre ston är iallafall betäckta med Leandro och det är: Outstanding, Ninja och Olinda! Ninja och Olinda betäcktes sent så vi vet inte om de är dräktiga men Outstanding verkar dräktig och ska isåfall ha i Juni! I alla fall ska vi ju få hem lilla Alice i vår, det ska bli så roligt! :)

5 November 2012 - Utställning i Norrköping!


I går var vi på utställning i Norrköping, skogslotten, vi hade anmält April och ett föl som vi fått äran att köpa av Ellinor och Thiffanny på Stall Mjälkärr! Hon är dotter till deras super fina sto A Dream Come True, som är Elit och helt otroligt fin! Känns helt overkligt att vi ska få köpa ett föl efter det fina stoet!! Vi är så tacksamma och glada för förtroendet! Pappa är Ninjas fina pappa I Learned From The Best, också en av våra favoriter!!

 

Det var en jättetrevlig utställning, välordnad och många trevliga människor och så förstås jätte fina hästar!!

 

April var ensam i sin klass och blev då klassvinnare, fick guld och gick vidare till championaten. Fölet som heter det fina namnet All you can wish, tänkte vi kalla för Alice :) Alice fick också guld och gick vidare, jättekul!!

 

Sen var det dags för championaten!! April blev champion ministo!! och Alice blev champion miniföl!! verkligen jättekul!!! båda två fick 41 poäng, April fick 99887 ock Alice fick 98888 båda fick alltså jättefina poäng och kritik :) vi är så glada!

 

BIS blev Ellinor och Thiffannys fina minihingst The Look of The Moment med 43 poäng!! en värdig vinnare, jätteroligt!!

 

Det var många fina hästar med! Stort Grattis till alla som blev nöjda!! Tack Olivia för all hjälp och tack till Ella och Thiffanny som tog med Alice så vi fick se henne och vara med på utställningen:) sen att det gick så bra var ju super roligt!! :)

 

April är två år och i år har hon fått 41, 41 och 42 poäng och nu även champion ministo, vi är så glada över April! :) På bilden är det fina lilla Alice! :)

 

//Jossan

24 Oktober 2012 - Åsbo fritids på besök


Länge sedan vi skrev nu!! En höst med mycket regn!! Hästarna mår i alla fall bra! och det är huvudsaken. De går fortfarande i sina stora hagar, men får tillskott av hö och kommer in på natten nu. Lösdriften börjar äntligen ta form ute i ena hagen så det är meningen att de flesta ston ska gå där sen. Tror det blir bra!! Har fått ganska mycket gjort inför vintern, gödselstacken är tömd och vi har fyllt på med både spån och hö, vilket känns skönt!

 

Åsbo fritids hörde av sig och frågade om de kunde få komma och hälsa på och titta på hästarna. Det blev en trevlig förmiddag, tre personal och tio gulliga barn, det blev lite fika sen fick de borsta på Clivia och Achy, hästarna var så snälla och Achy som bara är 1 1/2 år visade vilket superbra temperament hon har:) sen fick de rida lite på Clivia, som är en klippa! Snälla gulliga Olivia var här och hjälpte till, hon rider också Unni nu och det går superbra. Olivia är jätteduktig! Den här fina bilden fick vi av Åsbo fritids på alla barnen och hästarna :)

 

// Eva

21 September 2012 - Zita har kommit hem!


Skrev ett jätte långt inlägg men så försvann alltihop, typiskt!! Men ska försöka samanfatta allt lite kortare =)

 

I onsdags blev våran hund Zita plötsligt jätte sjuk, hon kräktes, fick över 40 graders feber och blev tungandad.. Vi åkte till veterinären och dom misstänkte livmoderinflammation men efter röntgen så såg man något i ena lungan så de tror att det är lunginflammation, antibiotikan har hjälpt så idag har vi fått hämta hem henne!! =) Det var helt undebart att se henne igen älskade lilla Zita <3 Hon är fortfarande inte helt som vanligt men det är ju inte så konstigt att hon är trött efter allt som hänt.. På fredag ska vi på återbesök och röntga lungan igen och se så det dom ser i lungan är borta.. Nu hoppas jag med hela mitt hjärta att Zita blir helt återställd och får leva i många år till <3

 

På bilden är det jag och min älskade lilla Bamse som fyllde 3 år i lördags <3 Bamse blir så himla glad när han får nya leksaker, speciellt mjukisdjur som piper så förra veckan köpte jag några leksaker till honom på sharpman, bland annat en mjukisdjur som han blev överlycklig för, så när han hade hoppat ur bilen kom han på att han glömt mjukisdjuret i bilen så han hoppade in i bilen i världens fart och hämtade mjukisdjuret och bar det  ända hem det var så gulligt <3

 

Lösdriftsbygget är igång, det ska bli roligt när det är färdigt! =)

 

De tre små hingstfölen är för söta när de busar för fullt med varandra på dagarna de har så roligt ihop! Leandro och Chanel har nya bilder på sina sidor!

 

Vi har inte bestämt än om vi ska åka på någon mer utställning i år, men det skulle vara roligt!

Ska försöka hinna med att uppdatera hemsidan lite oftare =) Ha det så bra alla!!

 

// Jossan

25 Augusti 2012 - Riksutställningen


Nu är riks utställningen över och det gick väl sådär för våran del, första dagen på lördagen skulle vi visa tre av våra ungston April, Florence och Eywa.

 

Först visade jag Florence i en klass med tre 1-åriga ministon Florence placerade sig som tvåa med poängen 87788- 38 poäng och silver, men hon är ju bara 1 år och inte färdig än på länge så jag är ändå nöjd med det! Vann klassen gjorde Ellinor och Thiffanny med ett jätte fint sto som heter Pärlan som fick 41 poäng!

 

Sen var det dags för April och Eywa, Eywa blev spänd och nervös som förra gången och ville inte skritta utan trippade på i kort trav hur mycket ja än försökte få henne att skritta och i traven var hon inte helt ren, vi vet ju att hon har haft lite problem det här halvåret så hon är inte lika fin nu som hon var i vintras men vi ska åka med henne till en kiropraktor och se om allt är bra med hennes rygg och kors m.m. Eywa fick poängen 88777- 37 poäng och hon fick 41 poäng i februari så det känns ju lite jobbigt. Men samtidigt bra för nu ska vi ta tag i det och se till att hon blir bra igen!

 

April tyckte domaren om och hon blev klassvinnare med 98888- 41 poäng och ingen negativ kritik alls, så det var jätte roligt!! April, Pärlan och Tiny  fick komma tillbaka och tävla om champion miniungsto, först åkte Tiny ut och sen fick Pärlan och April gå länge länge i ringen innan domaren bestämde att det var Pärlan som blev Champion! Stort Grattis Ellinor och Thiffanny! Vi är så nöjda med lilla April och Torsten Aprils uppfödare var där och han tyckte att hon var jätte fin och välskött så det var roligt att höra!! :)

 

På Söndagen var det tänkt att vi skulle åka med Ninja och hennes föl kungen men Ninja har blivit lite ursugen av fölis och ser inte lika fin ut som hon brukar och kungen har ju fått 40 poäng i sommar, vilket vi är mer än nöjda med! så vi lät dom stanna hemma.

 

Men vi åkte och tittade på Söndagen eftersom att det är nära till Linköping och det var jätte roligt att sitta på läktaren och titta på alla fina hästar!! Det var även mycket uppvisningar som också var jätte roligt att se!! Inger följde med oss och tittade på söndagen och det var jätte roligt att sitta och prata med henne om alla hästarna! Tack för att du följde med Inger! Lotta och Elin kom även både på lördagen och hjälpte till och på söndagen och tittade!! Det var jätte roligt att ni kom Lotta och Elin!! Tack för all hjälp!!

 

Tycker att Sveriges Shetlandssällskap hade gjort ett fantastiskt jobb med RIKS uställningen, den var väldigt välordnad och trevlig på alla sätt och vis!! Det var även Shirehäst RIKS samtidigt så klasserna varvades med shetland och shire det var jätte roligt att se dom stora pampiga hästarna!! Hingsten som vann Shire RIKS vann med 45 poäng han var så fin!!!

 

Stort Grattis!! till Ellinor och Thiffanny på Stall Mjälkärr för era stora framgångar på RIKS och eran reserv BIS titel på otroligt vackra Almnäs Tromb!! och Stort Grattis till Almnäs Stuteri för eran BIS titel på erat underbart vackra sto Almnäs Ullvide!! Tromb och Ullvide är helsyskon  och fick båda samma poängrad på 44 poäng!!

 

Jag tog lite nya bilder på Tonton och Achy i veckan som nu finns på deras sidor! Tycker dom blir finare och finare hela tiden!! :) Har även lagt in nya bilder i galleriet under sommaren 2012!! :)

 

Underbara Leandro går med sin sto och föl flock och det är så roligt att sitta och titta på de tre hingst fölen när dom busar! dom har så roligt ihop alla tre!!

 

Lycka till på höstens hingstpremieringar alla som ska vara med ser fram emot nästa höst när jag förhoppningsvis kommer visa Tonton!! :)

 

Här är det full fart som vanligt men det är roligt!! Snart ska vi börja med bygget av lösdriften det ser vi fram emot!!

 

På bilden April! <3

 

Ha det så bra alla!!

 

// Jossan

28 Juli 2012 - Välkomna Olinda och fölis!


I onsdags var vi i Stall Mjälkärr och hämtade fina Olinda och hennes fölis som vi ska få låna av Ellinor och Thiffanny! =) Det är vi verkligen glada och tacksamma över!! Olinda ska betäckas med Leandro, det är så roligt och spännande!! =) Olinda har ett hingst föl vid sidan, och han är så fin och söt den lilla pojken!!

 

Olinda går nu med Outstanding och Leandro så Illusion och Olindas lilla fölis har jätte roligt tillsammans, idag stod dom och kliade varandra jätte länge så söta! Olinda är ett jätte vackert svart sto som har blivit reserv BIS med 42 poäng!! Jag tycker hon har så himla vackert huvud ja hela hon är jätte vacker såklart! =) och hon verkar vara så klok och snäll och tar så väl hand om sin fölis! Tack snälla Ellinor och Thiffanny på Stall Mjälkärr för att vi fått förtroendet att låna erat underbara sto!! =)

 

Den 18-19 augusti är det ju RIKS utställning i Linköping som vi ser fram emot!! Vi har anmält 5 hästar och det är nervöst men såklart ska det bli jätte roligt!! Det ska bli väldigt roligt och se alla andra hästar också! Det ska även vara Shirehäst utställning där samtidigt! Utställningen är på Vreta skolan i Linköping =)

 

Outstanding har inte brunstat om så hon är förhoppningsvis dräktig med Leandro! Ninja högbrunstar just nu så vi hoppas på att det tar sig! och Olinda har inte börjat brunsta än men hon kom ju nyss hit =) Det är så härligt att se Leandro gå med sina fruar i en stor hage, han är så lugn och harmonisk nu när han har sin lilla flock! =)

 

Letar efter en utställning att anmäla Doris till också så om någon vet någon hund utställning säg gärna till!

 

Annars är det bara bra med alla djuren! =) Hoppas ni har en bra sommar alla!! =)

 

// Jossan

10 Juli 2012 - Utställningen i Rockelstad


I Lördags var vi på utställning i Rockelstad, vi hade med oss Ninja och hennes lilla föl Kungen. Våra kompisar Elin och Lotta som har köpt Nellie av oss var snälla och följde med, det var jätte roligt!! Elin hjäpte mig att visa hästarna det var första gången hon gjorde det och hon var så duktig!!

 

Först visade vi Ninja och hon fick guld 98888- 41 poäng! Det var jätte roligt!! Kändes sådär att åka iväg med henne för jag tycker hon har blivit så tunn och ursugen av fölisen, så ja va jätte nervös innan för hur det skulle gå och sen när vi kom dit var hon jätte trött och inte alls så pigg som hon brukar så jag är verkligen glad över hennes fina poäng!! =)

 

I Ninjas klass var det jätte fina ministon klassvinnare blev fina Nearly Perfect som senare blev Best in Show med 44 poäng!! =) Ett jätte fint ministo som ägs av Ellinor och Thiffanny på Stall Mjälkärr!

 

Sen var det dags för Kungen att visas, han fick guld och blev klassvinnare och gick vidare till champion föl ringen, vi blev så glada när han fick guld! Det är våran första uppfödning som fått guld!! I champion föl ringen blev han tvåa och fick dom fina poängen 98887- 40 poäng!

 

I BIS ringen var det nästan bara hästar ifrån Stall Mjälkärr! Dom tog hem Champion föl, Champion sto, Champion hingst! och Reserv BIS blev deras uppfödning Try to Copy me! med 43 poäng och BIS blev deras Nearly Perfect med 44 poäng!! Ett stort stort grattis till Ellinor och Thiffanny för sina stora framgångar!!

 

Utställningen var alltså i Rockelstad ungefär vid Flen, det var en bra bit att åka så vi gick upp vid 4 på morgonen, det var en jätte trevlig och välordnad utställning av Shetland öst och det var väldig fint i Rockelstad!!

 

Tyvärr mådde jag inte så bra på utställningen hade precis börjat bli lite bättre  efter min förkyldning och feber som jag hade haft i en vecka och så var det mitt i min jobb helg, så ja kände mig inte på topp, det var lite tråkigt..

 

Nu ska ja sätta mig och skriva anmälningarna till riks utställningen som är i Linköping i år!! Så kul att den är så nära! Funderar på om jag ska anmäla 3 eller 5 stycken..

 

Riks är 18 och 19 augusti och självklart är det samma helg som det är internationell hundutställning i Norrköping som jag hade tänkt anmäla Doris till, så nu vet ja inte om jag bara ska ta med unghästarna och åka till riks bara på lördagen för Doris grupp är på söndagen i Norrköping, isåfall blir det 3 hästar som får åka till riks på lördgen, jao ja vet inte hur ja ska göra.. Får försöka hitta en annan hundutställning i närheten annars vill verkligen visa lilla Doris =)

 

Nya bilder finns på Kungen och Ninja på deras sidor ifrån utställningen! =)

 

// Jossan

28 Juni 2012 - Nya bilder i galleriet!


Har lagt in lite nya bilder i galleriet under fliken sommaren 2012, har fler bilder som jag ska lägga in men hann tyvärr inte med dom idag men dom kommer snart =) Kommer lägga in bilder där under hela sommaren när jag har tagit lite nya! Hoppas ni alla får en jätte härlig sommar!! =)

 

// Jossan

24 Juni 2012 - Ninjas SUCH har kommit =)


Nu har vi äntligen fått hem Ninjas SUCH - Svensk Utställningschampion diplom =) , vi är så stolta över Ninja som blivit SUCH!

 

Idag har Leandro betäckt Outstanding vilket är jätte roligt! Så om det tar sig så kommer hon föla i slutet av maj nästa år, hoppas hoppas!!

 

Den 7 Juli ska vi åka på utställning i Rockelstad, Sparreholm, ska bli jätte kul vi har inte varit där förut, Ninja och hennes lilla föl Kungen ska ställas ut. Ska bli så roligt att komma iväg på en utställning! Vi har tyvärr inte ställt ut någon av hästarna sen i februari..

 

Mammas nya lilla valp Chanel är verkligen helt underbar, hon och Bamse har börjat busa som bara den, så när Bamse kommer till Lönnshult blir det full fart! Doris däremot får man vara rädd om hon är ju så liten och hon är inte så busig av sig hon tycker mest om att ligga och mysa eller vara ute och gå på promenad =)

 

// Jossan

17 Juni 2012 - Lycka till med Nellie och fölis Lotta och Elin!


Nellie har varit utlånad på foder till våran vän Lotta och hennes dotter Elin sen i mars, den 30 maj födde Nellie ett jätte fint brunt hingstföl efter The Next Episode, han ska heta Bensätters Zeke. Lotta och Elin har nu köpt både Nellie och Zeke och jag önskar dom all Lycka Till med deras nya hästar!! <3 Dom bor inte långt ifrån oss vilket känns jätte bra, så jag kommer hälsa på Nellie och fölis ibland :) <3 Dom kan inte få ett bättre hem :) , dom är så älskade och har det så bra!! :) <3

10 Juni 2012 - Välkommen underbara lilla Chanel


I Fredags var vi i Stockholm, där lämnade vi hem våran underbara vän Tina som har varit här i 2 månader, det var sorgligt! Vi har haft mycket roligt tillsammans! <3 Tack för den här tiden Tina! I sommar ska jag åka och hälsa på henne, så då ses vi igen, det blir roligt!

 

I Stockholm hämtade vi även hem mammas och pappas nya lilla valp, helt underbar!! Det är en Australian Sheperd, ( Aussie). Hon är 9 veckor idag och heter Chanel! Hon är sååå söt och underbar!!! Hon har fått en egen sida här!

 

Med hästarna är det bara bra! Så fort Ninja och Outstanding börjar brunsta ska dom få gå ihop med Leandro =)

 

// Jossan

26 Maj 2012 - Lycka till Lilleman! <3


I går åkte vi och lämnade våran älskade Lilleman till sin nya ägare, Helena Kindh. Så länge ska han bo hos hennes mamma Ingrid Kindh som föder upp arabiska kapplöpningshästar. Vi såg jättefina hästar och en väldigt fin hingst Lill Sham, Lilleman ska gå med hennes minishetland Lill-Greta och några ungston.

 

Helena ska köra in Lilleman sen och trickträna med honom, det blir roligt för honom att bli aktiverad han älskar att bli om pysslad och få göra saker! Senare ska Lilleman bo hemma hos Helena och hennes sambo med en kompis, när de har byggt färdigt sitt stall. Han kommer få ett jättebra liv där!

 

Det är alltid jobbigt att sälja men man blir glad när man hittar bra hem, vi kan ju tyvärr inte behålla alla när vi tar föl varje år. Lycka till Helena med Lilleman!!, ska bli roligt att höra om honom sen och komma och hälsa på :)

 

// Eva

18 Maj 2012 - Lycka till Fire! <3


I går åkte våran älskade lilla Fire till sitt nya hem hos fam. Johansson i Borensberg, han är bara 1 år så det kändes lite jobbigt att han skulle flytta till ett nytt hem helt ensam så liten, men när vi kom dit så kändes det jätte bra familjen är helt underbar och hans shetlandsponny kompis Lars-Olof var jätte snäll mot honom, det känns som han kommer få en lugn och trygg start på livet hos sin nya familj <3 Lycka till Fire! <3

 

// Jossan

24 April 2012 - Lönnshults King of Hearts


Den 22 April på förmiddagen fick Ninja sitt första föl, en liten men rejäl fuxhingst med grå man, han ska heta Lönnshults King of Hearts. Fölningen gick bra, även om Ninja fick kämpa med att få ut honom, hon var så duktig!! hon fick hjälp av Jossan på slutet. Ninja hade lite svårt att förstå att hon hade blivit mamma i början och mjölken ville inte komma igång, så veterinären fick komma och ge henne en spruta, Tack snälla  Jenny Gunnarsson för råmjölken!! :) Nu börjar Ninja ta till sig fölet och har blivit en riktigt bra mamma!!

 

// Eva

18 April 2012 - Outstanding fölade först!


I Lördags kväll kl. 22.30 födde Outstanding ett brunt hingstföl! Fölningen gick jätte bra, såg i övervakningskameran att Outstanding la sig ner och krysstade och gick ner till stallet direkt och när Tina, jag och mamma kom ner till stallet så var han ute!  Ja blev så glad när jag såg att det var en hingst! Ett helsyskon till våran Axtorps Eywa!! Han är så pigg och busig den fina lilla pojken! Det ska bli så roligt att se hur han utvecklas! Han ska heta Lönnshults Illusion och han kallas för Leo efter pappa Leandro. Leo har fått en egen sida här.

 

Tina har kommit hit ifrån Stockholm och det är så roligt att ha henne här! Vi har fullt upp om dagarna med allt möjligt stall, häst och hag pyssel!

 

Nu är det Ninja som ska föla när som helst så vi har en övervakningskamera i hennes box och vakar, det är så spännande!

 

Snart kommer Kristina med Leandro och Florence det ska bli så roligt att se dom i verkligheten! Ser verkligen fram emot att ha Leandro här på station!!

 

På Tisdag ska vi kastrera Lilleman, Lönnshults Amiral, lite sorgligt men så är det, det blir roligare för honom att kunna gå med fler hästar!

 

Fler bilder kommer på lilla Leo bara jag fått iordning på kameran! Än så länge har ja bara mobil bilder på honom!


Lovar att uppdatera hemsidan lite oftare!!


// Jossan

22 Mars 2012 - Ninjas fölning närmar sig!


Nu var det ett tag sen jag skrev här, dagarna springer iväg i raket fart, men det tycker jag är bra för snart är det April och bara härliga månader att se fram emot!!


För lite mer än en vecka sen så kände ja att Ninja hade börjat fylla i juvret, och nu är det redan jätte påfyllt så jag hoppas att hon håller sig till hon är beräknad den 24 april! Det är så spännande att Ninja ska få ett föl, ja hoppas så mycket att allt kommer att gå bra!


Outstanding har ännu inte börjat fylla i sitt juver, men hon är så rund om magen!! Det är en riktigt stor fölmage hon har så ja undrar hur hon kommer se ut om en månad!! Hon är så underbar lilla Oustanding, hon blir så glad när man kommer och gosar med henne och hennes stora vackra mörka ögon är så fina!!


På Söndag åker Nellie till sin fodervärd, en vän till oss som heter Lotta, där kommer hon få det så bra så det känns jätte bra!! Nellie ska ju föla i slutet av Maj och jag hoppas att det kommer gå bra!! Har lovat Lotta att jag ska komma och fölvaka med henne när det närmar sig fölning!!

 

Vi har anmält tre pållar till utställningen i Gottlösa den 6 april, det är Östgergötlands ponnysällskap som har anordnat utställningen och Elisabeth Ljungstorp är domare!

 

I April ska vi hämta Tina i Stockholm och det ska bli så roligt!!! Saknar henne såå mycket!!

 

Igår gjorde jag och Tessan iordning Ninjas fölbox, vi mockade ut allt och skurade väggarna med grönsåpa och så körde vi med högtryckstvätten det blev så rent och fint!! Ninja trivs så bra i sin stora box!


Har varit ute och kört med Clivia och det var första gången som jag körde henne eftersom hon varit dräktig och haft föl två år i rad.. Hon var inkörd av sin tidigare ägare Jenny Gunnarsson men inte trodde jag att hon skulle vara så duktig!! Hon är så lugn och trygg och går med på allt, helt underbar liten häst!!

 

Har varit och patella undersökt min lilla Doris hos veterinären och jag blev så glad för det var utan anmärkning 0/0 alltså helt perfekt!!


På bilden, Bamse min underbara älskade lilla vovve <3


Ser jättemycket fram emot när Leandro och Florence kommer i maj!!

 

Lycka till alla ni andra som väntar föl med era kommande fölningar!

 

// Jossan

14 Februari 2012 - Utställning i Norrköping!


I Söndags var vi på utställning i Skogslotten i Norrköping, det var shetland öst som hade anordnat utställningen och den var jätte trevlig och välordnad!

 

Vi hade med oss våra två- åriga ungston Almnäs April Love och Axtorps Eywa och det gick över förväntan!! De gick i samma klass och båda fick guld! April blev klassvinnare med 99888- 42 poäng!  och Eywa kom tvåa med fina 99878- 41 poäng! Helt otroligt roligt! Är så glada över deras fina poäng! De va så trevliga att visa, det var bara de att Eywa var lite på tårna så jag kunde inte visa hennes skritt vilket var lite synd men det får vi träna på! Är så stolt över dem, de är så roliga att träna med, de är alltid pigga och glada!

 

Grattis Ellinor och Thiffanny på Stall Mjälkärr för Poisons super fina poäng och R-BIS och för Stellas fina poäng och champion ministo!! De var så fina båda två! Grattis även till Pernilla på Stuteri PI för jätte fina Jozos BIS! Grattis till Ulrika på Stuteri Gindemo för Diameters guld hon var så söt och fin! Grattis till alla andra som var nöjda med dagen!

 

Vi har även fått hem lilla Achy Breaky Heart som vi har köpt av Ellinor och Thiffanny på Stall Mjälkärr! Vi är så glada för att vi fått förtroendet att köpa henne! Ellinor och Thiffanny var snälla och tog med Achy till Norrköping så vi kunde ta med henne hem därifrån! Tack Ellinor och Thiffanny för vi fått köpa fina lilla Achy av er!! Achy är framåt och glad och har bra självförtroende! Hon har blivit kompis med Eywa, de delar box på nätterna och det går bra! Hon är så söt och har så fint uttryck!!

 

Kalle, Jennies häst har åkt till Ljungby Ridcenter och det går jätte bra! Han verkar trivas!

 

Unni går nu med Clivia i hagen och det går bra Unni är snäll mot henne och slickar på henne som om de vore hennes föl, så gulligt! Men Unni verkar sakna Kalle men hon vänjer sig nog snart, vi pysslar och grejar med henne så hon ska bli lite gladare lilla gumman.

 

Tack så mycket alla som har gratulerat oss för April och Eywas resultat i helgen och tack snälla Alva för du följde med oss till Norrköping och hjälpte till med hästarna!

 

// Jossan

5 Februari 2012 - På station 2012 Leandro v.St Brammelo RS 530


Vi har fått förtroendet av Kristina Ahlström, stuteri Axtorp, att få ha Leandro på station hos oss 2012. Något som vi ser fram mycket emot och är väldigt glada över! En jättefin minihingst som är livstidsgodkänd i Holland. Kristina tog in honom till Sverige 2007. I sverige är han premierad A.

Om någon är intresserad av att betäcka sitt sto med honom så är ni välkomna att kontakta oss!


I morgon ska vi åka och träna lite med Eywa och April i ridhus, de behöver lite miljöträning inför utställningen. Bäst att passa på när man är ledig.

Snart ska vi få hem Achy Breaky Heart ett 1-årigt ministo som vi ska köpa av stall Mjälkärr. Vi ska även köpa ett 1-årigt ministo av Stuteri Axtorp, Axtorps Florence, som kommer samtidigt som Leandro fram i vår. Man får passa på när man får chansen att köpa så fina ston!

 

Nellie ska till ett jättebra hem på foder. Jennies häst Bacardi ska tillsvidare flytta till Ljungby, ett stall ca 1 mil härifrån med ridhus och mer möjligheter till träning. Clivia ska bli hagkopmpis till Unni, släppte ihop dom häromdagen och det gick riktigt bra. Så det är lite omändringar med hästarna på gång.


// Eva

31 Januari - 2012 - Hearts on Fire SUCH 2012!


Våran Hearts on Fire (Ninja) har blivit Svensk Utställningschampion 2012, vilket är så himla roligt! Vi är så glada!

 

Ninja mår bara bra och magen växer och växer i April ska hon förhoppningsvis få sitt första föl, vi hoppas att allt kommer gå bra!

 

De andra hästarna mår också bra, snart är det utställningsdags för April och Eywa det ska bli så roligt!

 

// Jossan

26 Januari 2012 - Promenad i solen!


I dag har det varit fullt upp med hästarna, vi har varit ute på en lång promenad med April, Eywa, Zita och Bamse, det var jätteskönt och solen tittade fram. Det är så roligt att gå med April och Eywa, de är så pigga och glada! Tränade med dom lite till utställningen samtidigt som vi gick. Tonton och Lilleman har också fått en promenad, dom börjar bli starka dom små liven.

Sedan är det lite ändringar på gång med hästarna, vi ska få hem ett ettårigt sto med superstam i februari.

 

Vi måste börja  avvänja hingstfölen, för vi har lite planer för Nellie som vi återkommer till. Så vi ska vänta lite med att försöka sälja Clivia.

 

Vi har ju Lilleman ute till salu, skulle vara roligt för honom att komma till någon som pysslar och grejar med honom, vi kan även tänka oss att lämna ut honom på foder till ett bra hem. Alla hästarna mår bra, peppar peppar... och för varje dag blir det ljusare och ljusare, jätteskönt!!     

 

// Eva    

14 Januari 2012 - Mascot <3


Idag är det ett år sedan som du dog pojken min, kommer ihåg den dagen som det var igår, hela veckan innan var bland det värsta jag varit med om, ville va hos dig hela tiden ända in i det sista. Jag tänker på dig varje dag, kommer så väl ihåg när jag var 9 år och skulle åka och hämta dig min egna ponny! Sedan dess har du alltid varit min bästa vän! Både du och jag var lika envisna i början men tillslut så gav du dig och sen gjorde du allt för mig! Du var korsning fjording och russ och folk påpekade att jag borde ha en lite "lättare" tävlingsponny, men du har alltid varit den enda för mig och nu när du inte finns mer så tycker jag inte det är lika roligt att rida, du och jag gjorde allt tillsammans, du gick jätte fint i dressyren vi kom trea i dressyr lätt C! vi hoppade över stora terränghinder på fälttävlansbanan i Boxholm, vattengraven älskade både du och jag lika mycket och även banhoppning och körning! Men mest av allt så älskade vi och galoppera i full fart över ängarna! Vad jag än hittade på så tyckte du det var lika roligt och gjorde alltid ditt bästa! Det finns ingen som du<3 Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta<3 Har fortfarande inte förstått att du inte finns, saknaden är enorm<3

 

//Jossan

12 Januari 2012 - Årets första utställning närmar sig!


I går roade vi oss med att slänga upp två ton hö på höskullen, alltid lika jobbigt innan, men sen går det bra bara man börjar.

 

I dag  har vi pysslat med hästarna lite extra, verkat hovar, använt vår nya mätkäpp och mätt, April som var 76 cm, Eywa var 79 cm och Ton Ton var 82 cm. I morgon kommer veterinären, dags för stelkrampsprutor.

 

Sedan har vi anmält Eywa och April till utställning på Skogslotten i Norrköping i Februari, spännande och lite nervöst att visa våra småtjejer för första gången, men det ska bli jätteroligt!!

 

Annars händer det inte så mycket nu kring pållarna, varannan dag år det milt och lerigt i hagarna varannan dag hårt, men det är skönt med en mild vinter efter två iskalla långa vintrar. Längtar sååå mycket till våren men det går åt rätt håll!

 

// Eva

2 Januari 2012 - Året som gått 2011...


Hoppas ni haft en bra jul och nyår och god fortsättning!

 

Tänkte skriva lite om vad som hänt på stuteriet under året..

 

Året började bra, i februari åkte vi på utställning i Norrköping med Ninja, hon blev Best in Show och champion ministo med 42 poäng, årets största ögonblick!! Jag fick även pris för dagens bästa visare och det var min tredje utställning och lyckan var enorm! Fina fina Ninja!

 

I slutet på februari var vi och hälsade på Tonton för första gången hos Kerstin och Rolf, och vi fastnade för honom direkt, han var så söt och go! Vi hämtade sedan hem Tonton i April, Lilleman och Tonton blev kompisar direkt! Tonton är en underbar liten häst som blir finare och finare för varje dag!

 

Vi letade efter ett ettårigt ministo med fin stam och ringde till Torsten Jeppsson på Almnäs stuteri, efter lite övertalning gick han med på att sälja April till oss som han egentligen hade tänkt spara, vi blev så glada!! Vi är så tacksamma för förtroendet!!

 

I april åkte vi till Jönköping för att hämta April, Torsten med familj skulle åka upp till hingstpremieringen i Mullsjö så då passade det bra att han tog med April..

När April klev ur transporten såg vi verkligen hur fin hon var! Ett köp som vi aldrig kommer ångra! Hon är världens personligaste häst! Torsten hade med sig fina Almnäs Mahogny i transporten, det var verkligen en sagohäst! Helt otroligt fin, det bara glänste om honom!!

 

I Maj var det mycket jobb med att göra två nya stora hagar, farfar och pappa slog i 200 stolpar, och vi mätte så det var lika långt mellan varje stolpe och sen skruvade jag och Danne i isolatorer i varje pinne samma höjd, det var noga! Tillslut drog vi eltråden, och när vi råkade börja dra ur eltråden ur fel ände så blev det världens trassel, så det misstaget gör vi nog aldrig om!

 

I slutet på maj var vi och hämtade våran vän Tina i Stockholm som skulle hälsa på oss ett tag, då passade vi även på att hämta hem den fina hingsten Workingclass Hero på Stall Mjälkärr som vi skulle betäcka Ninja med! Ninja brunstade nästan direkt när vi kom hem så hon blev betäckt nästan direkt.

 

Danne hade intallerat en kamera inför fölvaket så man såg fölhagen på tomten där Clia och Nellie gick. Två dagar efter att Tina hade kommit till oss så väckte Danne mig och sa att hästen hade ramlat i hagen och han trodde att hon fölade och mycket riktigt fölade Clia på natten den 22 Maj kl 02.20, Bossen hade bakslaget framben så Clia gav upp och Tina fick gripa in och räddade Bossens liv! Det är vi oerhört tacksamma för! Det kunde verkligen slutat illa. Det var bara jag, Danne och Tina hemma för pappa och mamma jobbade natt, så det var verkligen tur att vi hade Tina hos oss som har stor erfarenhet om fölningar..

 

Den 14 juni 01.43 födde Nellie sitt första föl, jag hade vakat i flera nätter och var så trött, och äntligen kom han! Fölningen gick jätte bra och ut kom ett jättefint hingstföl, så det blev två fina hinstföl efter Let´s try again, och oj vad mycket glädje de har av varandra, det är så roligt att se dom tillsammans bröderna grus!

 

I början på juni fick vi vårat stuterinamn godkänt Stuteri Lönnshult det var jätte roligt!

 

I slutet av juni lämnade vi hem Workingclass Hero (Bruno) och Tina åkte hem det var sorgligt! Vi hade så roligt när hon var här! Tiden går fort när man har roligt! På vägen tillbaka hämtade vi hem The Next Episode (Bitis) och Almnäs Honey som gick med honom, Bitis skulle betäcka Nellie och det tog sig på första betäckningen! Oj vad vi fastnade för Honey, det var ett underbart sto och det var så sorgligt när vi skulle lämna hem dom igen!

 

I augusti var det dags för riksutställningen i Vetlanda, där vi hade med Ninja, hon fick 40 poäng och guld!

 

I september fick jag äntligen hemsidan klar och jag fick även en jätte fin systemkamera av Danne en Canon EOS, den är super!

 

I september var det utställning i Mantorp där hade vi med fem hästar, det var fullt upp, men väldigt roligt at ha med många! Bäst gick det för Ninja som fick 42 poäng och fick pris som bästa östgötaponny!

 

I November var vi i Gränna och hämtade hem två fantastiska ministon med jätte fin stam! Almnäs Outstanding dotter till min favorit Almnäs Honey och hennes dotter Axtorps Eywa.Vi är så glada att vi fick förtoendet av Kristina på stuteri Axtorp i Skåne att köpa dessa fina ston! Hon var snäll och skjutsade upp dom till Gränna när hon skulle på möte där! Outstanding och Eywa har tagit en stor plats i våra hjärtan! Outstanding är dräktig med Leandro v.st Brammelo!

 

Inför nästa år hoppas vi på att alla djur och människor får vara friska och att de 3 fölningarna kommer att gå bra! Vi är säkra på att alla tre stona är dräktiga, Outstanding är ultraljudad och Ninja och Nellie har vi känt foster rörelser på, speciellt Ninja är som en boll men hon ska föla redan i slutet av april! Spännande, hennes första föl!

 

Inför 2012 satsar vi på att åka på många utställningar vi ser speciellt fram emot att visa April och Eywa! Vi ska även bygga en stor lösdrift i hagen!

 

I vår ska vi köpa ett ettårigt ministo med jättefin stam som vi ser fram emot väldigt mycket!

 

Vi önskar er alla ett bra år 2012!

 

//  Jossan