Betäckningsinformation

Betäckningsinformation 2022:

 


Språngavgift: 4000:-


I priset ingår:


Betäckning med minishetlandshingstarna:


Another Gold Cross RS 677 är avelsvärderad och godkänd för avel i Sverige enligt rasvisa krav. Han är visad på SSS utställning med 42 poäng och har blivit Champion Minihingst flertalet gånger! Han är SUCH - Svensk Utställningschampion! Han är premierad G II! Han har avlagt godkänt körprov på premieringen! Hans mor Dendy v.h. Groenenland är ett Super Elit sto, ett bland rasens bästa avelssto genom tiderna! Hans far Kameleon v. Bangaerde är en superfin holländsk hingst som verkade i svensk avel mellan 2006-2010 och lämnade på dem åren många fina avkommor efter sig vilket gör att han belönats med Elit! I Holland är han också högt bedömd och har lämnat många fina avkommor efter sig! I Sverige belönades han med Best in Show med 43 poäng på utställning och blev Super-SUCH ( Super- Svenk Utställningschampion)! 
Lönnshults Perfect Match är avelsvärderad och godkänd för avel i Sverige enligt rasvisa krav! Han visades för första gången på hingstpremieringen hösten 2020 och blev Godkänd Avelshingst!

Hans Mor All You Can Wish är ett diplomsto med superfin stamtavla, hon är visad på SSS utställning med 42 poäng och Champion Ministo! 
Hans Far Perfect of Sportview är den fantastiska minishetlandshingsten Perfect of Sportview som importerades ifrån Holland där han belönats med 6 st 1e premier! Perfect är premierad A i Sverige där han belönades med 44 poäng! Han är även visad på SSS utställning med 43 poäng och Reserv BIS!!
Zidane är avelsvärderad och godkänd för avel i Sverige och Holland enligt rasvisa krav. Han är visad på SSS utställning med 41 poäng och Champion Minihingst! Zidane är en mycket snäll hingst som  behandlar sina ston och deras eventuella föl mycket väl!* Både fribetäckning och handbetäckning går att utföra enligt stoägarens önskemål

* Behöver stoet gå i betesreducerad hage med hästkompis så går det att genomföra

* Bete

* Tillsyn flera gånger dagligen

* Fri tillgång av vatten, mineraler och salt

* Hagar stängslade med 3-4 eltrådar


Stoet ska vara:


* Registrerad i Sveriges Shetlandssällskap

* Avmaskad eller kollad med "kolla masken"

* Frisk och inte haft någon smitta

* Inte ha några kända ärftliga åkommor som t.ex. patella eller eksem


Övrig information:


* Vi har kontakt med en veterinär som kan utföra bakterieprov och ultraljud vid behov

* Vi kan hjälpa till att behandla stoet ifall hon skulle ha bakterier

* Vi rekommenderar att stoet och fölet är fullt försäkrade av stoägaren

* Vi kontaktar ägaren omedelbart ifall stoet eller fölet skulle visa tecken på någon sjukdom eller skada och kontaktar veterinären i samråd med stoägaren, som står för alla eventuella kostnader

* Stoet och eventuellt föl lämnas på egen risk, men vi garanterar god omvårdnad och tillsyn!