Another Gold Cross RS 677

Född 2010

E: Kameleon v. Bangaerde RS 491

U: Dendy v.h. Groenenland RS 2730


Information om Another Gold Cross:

 

Färg: Brun

 

Höjd: 86 cm (14 cm i skena)

 

Another Gold Cross är uppfödd av Stall Mjälkärr! Han godkändes på den svenska hingstpremieringen 2013! Han är premierad GII! Han är visad med 42 poäng på utställning! Han är även visad med ett flertal Champion Minihingst titlar! Han är även SUCH - Svensk Utställningschampion! Han har enorma ben och hovar vilket vi eftersträvar i vår avel! Han har även gjort ett godkänt körprov! 


Another Gold Cross är testad fri från krumgenen - skeletal atavism och kan därför inte lämna några krumma föl!


Another Gold Cross är bärare av mushroom genen och har lämnat 3 mushroomavkommor här hos oss:
Lönnshults Stand By Me, Lönnshults Touch of Frost och Lönnshults Heart of Love!


Det största av allt för oss är att han är far till vår första egna godkända minishetlandshingst Lönnshults Cross My Heart RS 778, som blev Bästa Nygodkända Minishetlandshingst som treåring på avelsvärderingen och Best in Show som fyraåring på Sveriges shetlandssällskaps utställning! Han betydde så otroligt mycket för oss!! <3 Han dog endast fem år gammal på operationsbordet i Strömsholm pga en magåkomma som veterinärerna inte kunde rädda, det var ingen ärftlig åkomma.. Det är en så otrolig tung förlust för oss, vi saknar honom så otroligt mycket <3 Ellinor och Thiffanny erbjöd oss att köpa hans otroligt fina pappa Another Gold Cross vilket vi är så otroligt tacksamma över <3 <3 Man kan verkligen se lillCrossen framför sig när man ser hans underbara pappa <3 Vi äger även Lönnshults Cross My Hearts mamma fortfarande och hoppas nu att de fortsätter få lika underbara föl tillsammans framöver <3

 

Another Gold Cross far är den vackra hingsten Kameleon v. Bangaerde, Kameleon belönades 2016 med ELIT för sina fina avkommor i Sverige Kameleon är även Super SUCH och belönad med 43 poäng och BIS på utställning i Sverige! I Holland har Kameleon belönats med 1e premie! Kameleon verkade i Svensk avel i fyra år och lämnade fem godkända söner och åtta diplomston efter sig!!


Another Gold Cross har den finaste mamman som går att ha i rasen: Dendy v.h. Groenenland, Dendy är SUPER ELIT och är enligt avelsvärderingsnämnden ett av Sveriges bästa avelsto inom rasen genom tiderna! Dendy lämnade fem godkända hingstar och tre högt belönade ston efter sig!! Another Gold Cross har alltså en superfin stamtavla och rejäla ben och hovar och ett superfint temperament!!

Another Gold Cross sommaren 2020, Foto: Frida Erixon

Another Gold Cross sommaren 2020

Another Gold Cross första Godkända son och vår första godkända minishetlanshingst Lönnshults Cross My Heart RS 778! Som blev bästa nygodkända minishetlanshingst på premieringen och Best in Show! <3 Du är föralltid saknad och finns föralltid i våra hjärtan <3 

Mor: Dendy v.h. Groenenland, Foto: Ellinor Johansson

Far: Kameleon v. Bangaerde, Foto: Ellinor Johansson