Om oss

Jag (Josefin) och min mamma Eva föder upp minishetlandsponnyer, rastypiska och sunda ponnyer med bra temperament. Vi fick vårat stuterinamn registrerat sommaren 2011.

 

Det började med att våran vän Tina Åberg  hyrde in sina shetlandsponnyer hos oss som gjorde att vi fick upp ögonen för dessa underbara individer. Numera finns det 20 små minisar här på gården. Vi har även ett halvblod som rids i dressyr.

 

Mamma har haft hästar i sitt liv sedan mitten på 70-talet och tävlat både hoppning och dressyr. Jag och min syster Jennie har också alltid ridit.

 

Vårat intresse med shetlandsponnyerna är avel, utställning och körning.


Vi har betäckt våra ston med Ellinor och Thiffannys fina minihingstar Let´s Try Again, Workingclass Hero, The Next Episode och Another Gold Cross på Stall Mjälkärr.


År 2012 och 2013 hade vi den vackra minishetlandshingsten Leandro v.St. Brammelo RS 530 här på station som ägs av Kristina Ahlström på Stuteri Axtorp, vi är mycket glada och tacksamma över att vi fick ha underbaraste Leandro här på station!


År 2015 åkte vi till Skåne med några ston och betäckte med underbara Perfect of Sportview!


År 2016 betäckte vi med den vackra minishetlandshingsten Bommel v. Ens och fick 2017 fyra drömföl!


År 2017 betäckte vi med den nygodkända hingsten Top Of The World som är e: elitpremierade hingsten Let´s try again och u: super elit stoet: Dendy v.h. Groenenland!


Sommaren 2017 fick vi även äran att köpa en helt underbar minishetlandshingst: Zidane of Duke Stable RS 722! Han har en otroligt fin stamtavla och är godkänd för avel i både Sverige och Holland! Vi ser fram emot hans avkommor!!


Sommaren 2013 fick jag tre underbara chihuhua valpar efter min lilla Chihuahua Wide-Glide´s Diesel Doris och hösten 2013 fick vi vårat kennelnamn registrerat: Beauty Diamond´s Kennel. Våra förhoppningar är att vi ska komma iväg på många utställningar både med hästarna och hundarna!