Stuteri Lönnshults Dagbok

2018

1 Januari 2018 - Årssammanfattning 2017!

 

Gott Nytt År till er alla Önskar Stuteri Lönnshult!🎉🎉😃😃💞💞

 

År 2017 var ett fantastiskt år på stuterier då vi fick chansen att köpa vår första godkända hingst Zidane of Duke Stable som är helt underbar och genomsnäll😃!

Vi är otroligt tacksamma för att vi fick förtroendet att köpa denna underbara hingst av Håkan Häll!! Håkan har importerat Zidane ifrån Holland där han är godkänd för avel och har visat fram honom i Sverige som godkänd avelshingst!!

Vi fick även fyra fantastiska små föl som vi är så otroligt stolta över, fölen är efter den vackra hingsten Bommel v. Ens!

Vi köpte även ett svart litet avelssto Dancing Power v.d. Nijkamphoev och hennes unghingst Marikarlos Alexander till stuteriet som ska bli så roligt att få följa!! Även dessa hästar köpte vi av Håkan Häll! Disco som hon kallas är dräktig med Zidane och förväntas föla i april!️

Vi väntar även fler föl i vår och sommar efter Zidane och hingsten Top Of The World som vi hade på station 2017

Betäckta ston är:

Hermits Mimosa * Top Of The World

Stjernens Mini-Orchidea * Top Of The World

Axtorps Eywa * Top Of The World

Almnäs April Love * Top Of The World

Almnäs Outstanding * Zidane of Duke Stable

Dancing Power v.d. Nijkamphoeve * Zidane of Duke Stable

Axtorp Florence * Zidane of Duke Stable

Det blir spännande att se vilka som är dräktiga vi är inte helt säkra än på alla.. Det är Mimosa, Disco, Eywa som vi är ganska säkra på att de är dräktiga än sålänge!

År 2017 såldes Signs of Gold, Lönnshults Sir Outlaw och Lönnshults King of Hearts till fantastiska hem där de har det jätte bra!!

Hearts on Fire och hennes föl Hearts of Gold är utlånade till ett fantastiskt hem där de har det super bra!!

Vi kommer att ha några hästar till salu under året som kommer..

Axtorps Florence hade ett jobbigt år 2017 till att börja med då hon i april förlorade ett fint hingstföl, hennes första föl, det var jätte sorgligt! <3

Sedan visades Florence för Torsten Jeppsson i juli i Kalmar och fick 42 poäng vilket var väldigt roligt! Florence och Achy Breaky Heart fick sedan varsitt guld på årets riksutställning i Skara vilket var väldigt roligt!!

I vår ska Crossen och Avatar visas på hingstpremieringen och i sommar ska vårt första stoföl Lönnshults Stand By Me visas på treårspremieringen!

Det är en liten sammanfattning av vad som händer på stuteriet! Vi hoppas komma ut på lite fler utställningar 2018!

Vi tar även emot lite betäckningsston till Zidane of Duke Stable RS 722 under sommaren 2018! Zidane är godkänd avelshingt i Sverige och Holland! Hör av er vid intresse!!